Faith is taking the first step, even when you can’t see the whole staircase

Stappen in het loopbaanproces

Een nieuwe uitdaging, een nieuwe loopbaanstap, een andere baan? Ben je ontevreden met hoe het nu gaat op je werk en heb je tegelijkertijd veel mee ambitie?
Voel je je gevangen zitten in je functie en in de organisatie, waardoor alle energie weg loopt?

STAP 1:
Ontdekken

STAP 2:
Verdiepen

STAP 3:
Concreet maken

STAP 4:
Actie

Loopbaanbegeleiding is zinvol wanneer je:

Voor werkgevers

Een loopbaancoach voor uw werknemers

Het kan zijn dat je werknemer graag wil groeien op bepaalde gebieden of in bepaalde vaardigheden. Of je werknemer zit niet lekker in zijn vel, of heeft het gevoel dat er meer mogelijk is voor hem of haar. Ook kan het zo zijn dat je werknemer stress ervaart, of je medewerker geeft aan te willen groeien binnen de organisatie, maar weet niet hoe.

Wil je als werkgever je werknemer hierbij helpen? Dat kan in de vorm van coaching. Want een onafhankelijke coach kijkt namelijk met meer afstand naar jouw werknemer dan jij als werkgever of leidinggevende. Bovendien beschikt een loopbaancoach over vaardigheden en tools om jouw werknemer tot hernieuwde inzichten, groei en verandering te helpen komen.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Bij loopbaanbegeleiding wordt de vraag van de werknemer helder. Dus: waar komt deze vraag vandaan? Wat is de vraag achter de vraag? Wat speelt er nu écht? Is het alleen een loopbaanvraag of speelt er meer?

Vervolgens wordt met hulp van oefeningen, diepgaande gesprekken en huiswerk om patronen te doorbreken en groei en verandering te realiseren. Met als doel dat de werknemer de eigen regie weer in handen neemt en handvatten krijgt aan gereikt om dit te realiseren.

Je werknemer krijgt in de coaching dus de tools in handen om zelfinzicht te vergroten en om te groeien. En om zelf – praktisch en toepasbaar! – in actie te komen en daarmee beter te functioneren.

Loopbaancoaching is zinvol voor werknemers die graag het maximale uit hun werk, hun talenten en hun ontwikkeling halen. Werknemers die leiderschap willen nemen en houden over hun loopbaanontwikkeling. Ook kan het zo zijn dat mensen om de een of andere reden vastlopen in hun werk en daarom gebaat zijn bij loopbaancoaching. Dat kan te maken hebben met de situatie op het werk, privé-omstandigheden of loopbaanvragen van je werknemer. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat hij of zij niet functioneert zoals gewenst is. Of kan zelfs, afhankelijk van de situatie, leiden tot stress klachten en een burn-out.

Een loopbaantraject voor u werknemer wanneer: